Peh se nastavlja
24

DeMarcus Cousins doživio tešku povredu, podršku mu pružio i Jusuf Nurkić

Klix.ba
Američki košarkaš koji nastupa za Golden State Warriorse DeMarcus Cousins doživio je povredu nakon samo četiri minute utakmice protiv LA Clippersa, a podršku putem društvenih mreža mu je pružio i bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

Cousins je početkom ove sezone kao veliko pojačanje stigao u redove Golden Statea, no s obzirom na to da je bio povrijeđen tek se pred kraj sezone vratio na teren i zaigrao je u novom klubu. Njemu je, također, nakon osam godina NBA karijere ovo prvi put da igra u play-offu.

Na samom početku utakmice ovaj košarkaš pokušao je doći do jedne lopte, nakon čega je nezgodno stao i srušio se na parket, a već tada je bilo jasno da se radi o ozbiljnoj povredi. Cousins je otišao u svlačionicu i nakon toga se nije vraćao na teren.

Poruku podrške za ovog igrača pružio je i bh. košarkaš Jusuf Nurkić putem društvene mreže Twitter, a podsjećamo, naš košarkaš nedavno je također doživio tešku povredu zbog koje ga očekuje duža pauza.

Što se tiče susreta između Golden Statea i Clippersa, domaći tim imao je veliku prednost tokom čitavog meča, u jednom trenutku vodili su 31 razlike, ali su na kraju doživjeli šokantan poraz te je rezultat u play-offu sada 1:1.