Košarka
3

Damir Mulaomerović novi trener Cibone

Anadolija
Damir Mulaomerović novi je trener Košarkaškog kluba Cibona, odlučili su čelnici slavnog sportskog kolektiva iz Zagreba, nakon što je smijenjen Slaven Rimac poslije poraza od Budućnosti u Jadranskoj ligi.

"Rimac nije dobio otkaz zbog visokih poraza od Crvene zvezde i Budućnosti, nego zbog kikseva u susretima sa Krkom i Mega Leksom“, istakao je Aleksandar Aco Petrović, predsjednik KK Cibona, te kako prenosi Anadolu Agency (AA), naglasio:

"Cibona je važnija i od Ace Petrovića i od Slavena Rimca. Pri dnu smo tabele. Zadnje dvije ekipe ispadaju iz regionalne lige i morali smo napraviti promjene. Imamo razloga biti zabrinuti".

Tuzlak Damir Mulaomerović igračku karijeru počeo je u Sloboda Diti, u kojoj se afirmirao i kao doskorašnji trener ekipe iz "Mejdana“. Dres Slobode zamijenio je Ciboninim ratne 1994. godine i od tada je uzlaznom putanjom krenuo njegov blistav igrački put.

Hoće li kao trener uspjeti spasiti Cibonu ispadanja iz Jadranske lige bit će uskoro poznato, pošto se Zagrepčani trenutno nalaze na pretposljednjem mjestu tabele sa omjerom od četiri pobjede i devet poraza.