Košarka
25

Damir Krupalija: Osim Vasiljevića pojačat će nas još jedan iskusni bek

Piše: E. B.
Damir Krupalija
Damir Krupalija
Košarkaški klub Bosna Royal je obezbijedila plasman u play-off A1 lige za ulazak u elitni rang bh. košarke.

Direktor sarajevskog kluba Damir Krupalija je zadoovljan ostvarenim trećim mjestom u A1 ligi.

"S obzirom na jako loš start sezone, kada smo imali skor 1-4 poslje prvih pet kola, lično sam zadovoljan plasmanom. Ali moram nagalsiti da je ulazak u play-off tek početak borbe za naš krajnji cilj, a to je povratak u Ligu 12", ističe nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine.

U borbi za play-off Studentima će pokušati pomoći iskusni Saša Vasiljević, a sve se češće spominje povratak još jednog bivšeg igrača Bosne, Gorana Ikonića, što bi sigurno svrstalo Bosnu kao najozbiljnijeg konkurenta za osvajanje play-offa.

"Play-off je druga faza naše borbe i sada, kada smo došli do njega, moramo se koncentrisati da u njemu pokažemo da smo uistinu spremni za viši rang. Pojačanja osim iskusnog Vasiljevića će biti, vjerovatno još jedan iskusniji bek, ali o imenima ćemo kasnije kada sva papirologija bude gotova", poručio je Krupalija, koji o prvom susretu polufinala play-offa u Vogošći kaže:

"Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Da ne mislimo da možemo pobijediti, vjerovatno ne bismo ni išli na to gostovanje", rekao je Krupalija i poslao poruku navijačima Studenata.

"Moja poruka navijačima je da dođu, bodre nas i uživaju u dobroj košarci. Lako je biti navijač kada sve ide kako treba, ali ja sam ubijeđen da je KK Bosna veliki klub koji ima navijače i kada se igra druga liga i kada nije sve sjajno i bajno".

Susret Vogošća - Bosna Royal igra se 10. aprila u Vogošći.