NBA finale
0

VIDEO / Dallas slavio u Miamiju i izjednačio seriju na 1:1

Totalsport
U treću utakmicu velikog finala NBA lige, košarkaške ekipe Miami Heata i Dallas Mavericksa ući će poravnate omjerom. U četvrtak su Mavsi napravili "break" i pobjedom 95-93 izjednačili seriju na 1-1.

Sljedeća se utakmica igra u nedjelju, a domaćin će prvi put u ovosezonskoj borbi za naslov prvaka biti teksaška ekipa. Igrači Dallasa na tome mogu zahvaliti Dirku Nowitzkom koji je pogodio devet posljednjih koševa svog tima, od čega je posljednji koš bio i odlučujući nakon što je očajnički pokušaj za tri poena Dwyanea Wadea bio neprecizan.

Mavericksi su u AmericanAirlines Areni imali devet poena prednosti pred poluvrijeme, no dopustili su domaćinu da serijom izjednači na 51-51 s koliko se otišlo na odmor. Nastavak igre pripao je domaćinu koji je uz atraktivnu igru, seriju zakucavanja Wadea i LeBrona Jamesa, u posljednjoj četvrtini imao i +15 (88-73), međutim, ovaj put igrači Heata posao nisu znali dovršiti.

"Mi smo veteranska ekipa, ne uzbuđujemo se previše kada imamo veliko vodstvo, niti tonemo kada smo u rezultatskom minusu", kazao je Nowitzki na čijoj se igri nije primijetilo da ima problema s lijevom rukom (potrgana tetiva srednjeg prsta).

Upravo je njom postigao koš odluke.

Nijemac je susret završio uz učinak od 24 poena, 11 skokova, četiri asistencije i pet izgubljenih lopti.

U sastavu poraženog Heata najbolji su bili Wade s 36 koševa, pet uhvaćenih lopti i šest asistencija, odnosno James s 20 poena i osam skokova.

Finalna serija igra se na četiri pobjede, a ovogodišnja je "repriza" finala iz 2006. godine kada je Miami s 4-2 uzeo naslov prvaka.

 NBA finale, 2. utakmica:

Miami - Dallas 93-95 (Wade 36p, 5s, 6a / Nowitzki 24p, 11s, 4a, 5il, Marion 20p, 8s) (serija je izjednačena na 1-1)