Košarka
0

Dallas se pridružio San Antoniju u finalu

Klix.ba
Nakon što su izbacili najveće kandidate za osvajanje ovogodišnjeg naslova Sacramento Kingse, na redu je veliko teksaško finale.

Nijemac Dirk Nowitzki je postigao 30 poena, i ugrabio 19 skokova te dao jednu ključnu trojku - jednu od 11 koje su Mavsi postigli - u sedmoj odlučujućoj utakmici u kojoj su Dallas Mavericksi porazili Sacramento Kingse rezultatom 112:99.

Iako je tokom cijele serije imao problema sa šutom, nakon konsultovanja sa svojim ličnim trenerom, i nakon upornog vježbanja šuta prije utakmice, Nowitzki je u posljednjoj utakmici uspio šutati 60% iz igre (12/20). "Drago mi je bilo da mi je šut bio malo bolji nego prije par dana".

Dirka su također pratili Nick Van Exel sa 23 poena, Steve Nash sa 18 poena i 13 asistencija, te Michael Finley sa također 18 poena. Centar Mavericksa Shawn Bradley i rezerva Raja Bell su se istakli veoma dobrom igrom u obrani.

"Kada izgubiš Webbera, to je isto kao da oni izgube Nowitzkog, ili San Antonio Duncana, ali ne možeš ništa uradit oko toga", rekao je trener Kingsa Rick Adelman nakon utakmice. "Ali ipak odajem počast svom timu. Istinski su vjerovali da mogu pobjediti u ovoj seriji bez Chrisa Webbera".

Sacramento je predvodio Mike Bibby sa 25, te Jimmy Jackson sa 24 poena, dok je najefikasniji igrač Kingsa u ovoj seriji Peđa Stojaković zaustavljen na samo 17 poena.

ZAPAD Dallas (4) - (3) Sacramento

112:99

NBA