Play-off
20

Dallas i Dončić na koljenima, Golden State na korak od finala NBA lige

K. H.
Detalj s meča između Dallasa i Golden Stetea (Foto: EPA-EFE)
Detalj s meča između Dallasa i Golden Stetea (Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Golden State Warriorsa pobijedili su Dallas Maverickse i tako došli do vodstva od 3-0 u finalu Zapadne konferencije NBA lige, a rezultat u sinoćnjoj utakmici koja je odigrana u American Airlines dvorani glasio je 109:100.

Košarkaši Golden Statea znatno su bolje otvorili prvu četvrtinu i odmah na početku došli do vodstva od 12 poena razlike (19:7), no Dallas uzvraća serijom 15:6 i na kraju prve dionice smanjuje na tri poena. Rezultat je glasio 25:22.

U drugoj dionici su domaći košarkaši predvođeni izuzetno raspoloženim Dončićem došli do preokreta i preuzeli vodstvo, a najveća prednost koju su imali glasila je 42:33. Golden State se, baš kao i Dallas u prvoj četvrtini, ubrzo vratio u meč i na poluvrijeme se otišli s rezultatom 48:47 za goste.

Sredinom treće četvrtine Golden State opet dolazi do dvocifrene prednosti (67:56), no za razliku od prvog poluvremena, znalački su zatvorili meč i nisu dopustili domaćem timu da do kraja susreta nijednom ugrozi njihovo vodstvo i eventualno dođe do preokreta i smanji u seriji.

Najbolji pojedinac meča bio je slovenski košarkaš Luka Dončić koji je postigao 40 poena te uz to dodao 11 skokova i tri asistencije, dok se na drugoj strani, očekivano, izdvojio Curry koji je ubacio 31 poen uz pet skokova i 11 asistencija.

Golden State sada ima vodstvo od 3-0 u finalu Zapadne konferencije i gotovo izvjesno će igrati u finalu NBA lige, a što se drugog duela u polufinalu tiče, Miami ima vodstvo od 2-1 protiv Bostona.