"Magična sedmica"
134

Dalić, Pudar, Sušić, Pletikosa i mnogi drugi stigli na premijeru filma o Toniju Kukoču

S. G.
Foto: I. Š./Klix.ba
Kukoč je mnogim fanovima izašao u susret (Foto: I. Š./Klix.ba)
Večeras je u svečanoj sali hotela Hills održana premijera filma Sabahudina Topalbećirevića "The Magical Seven", o istinskom velikanu hrvatske i svjetske košarke Toniju Kukoču.

Sala ilidžanskog hotela bila je premala da primi sve one koji su htjeli prisustvovati ovoj svečanosti, a svoje mjesto u publici našle su i brojne poznate ličnosti iz društvenog i javnog života regiona.

Osim legendarnog košarkaša Chicago Bullsa tu su bili i Nermin Nikšić, Zlatko Dalić, Velibor Pudar, Sead Sušić, Samir Avdić, Ivica Šurjak, Stipe Pletikosa, Ivan Gudelj, Adnan Džemidžić, Vojin Mijatović, Joško Jeličić, Dino Konaković, Nermin Muzur, Mario Primorac, Rusmir Halilović, Sejo Bukva, Marijan Kustić, Nermin Bašić, Samir Bekrić i mnogi drugi.

"Drago mi je da sam ponovo u Sarajevu nakon 32 godine. Uvijek mi je ovaj grad bio u lijepom sjećanju i zbog košarke i zbog drugih sportova. Sarajevo je jedan veliki evropski grad i samo me lijepe uspomene vežu za njega", rekao je Kukoč u ekskluzivnom razgovoru za portal Klix.ba.

Sutra je na rasporedu 12. međunarodni sportski simpozij "Simposar" na kojem će i ove godine učestvovati brojni velikani regionalnog sporta.