Poznato 11 od 12 igrača
88

Dajte im odmah zlato! Ovo su košarkaši koji su potvrdili igranje za SAD na Olimpijskim igrama

E. B.
Poznato je 11 od 12 igrača koji će nastupati za košarkašku reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijskim igrama u Parizu ovog ljeta.

Na raspolaganje selektoru Steveu Kerru tokom turnira u Parizu koji se igra od 27. jula do 10. augusta stavile su se najveće zvijezde današnjice i praktično je nemoguće da im bilo ko ugrozi zlato.

LeBron James, Stephen Curry, Kevin Durant, Joel Embiid, Jayson Tatum, Devin Booker, Jrue Holiday, Anthony Davis, Anthony Edwards, Bam Adebayo i Tyrese Haliburton će, naravno ukoliko budu zdravi, igrati u Parizu, a ime posljednjeg igrača će biti poznato neposredno pred sam turnir.

Neki od igrača koji konkurišu za to posljednje mjesto su Kawhi Leonard, Paul George, James Harden, Kyrie Irving, Damian Lillard, Chris Paul, Jaylen Brown, Brandon Ingram...

Podsjetimo, selekcija SAD je na Olimpijskim igrama u grupi C sa Srbijom, Južnim Sudanom i pobjednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku (Litvanija, Italija, Portoriko, Meksiko, Obala Slonovače ili Bahrein).

Košarkaška reprezentacija SAD-a je najtrofejnija kada su olimpijske igre u pitanju sa 16 zlatnih medalja. Od 1992. godine, kada su prvi put NBA igrači mogli zaigrati na Igrama, SAD je osvojio sedam od mogućih osam takmičenja.

Jedini put kad su Amerikanci ostali bez zlata se desio 2004. godine, a tada su se košarkaši SAD-a morali zadovoljiti bronzom.