Povreda koljena
4

D'Antoni: Čekat ćemo Paula do posljednjeg trenutka

FENA
Chris Paul (Foto: EPA-EFE)
Chris Paul (Foto: EPA-EFE)
Mike D'Antoni, trener finalista Zapadne konferencije NBA lige Houston Rocketsa, koji će večeras igrati odlučujuću, sedmu utakmicu finala konferencije protiv aktuelnih prvaka Golden State Warriorsa, do zadnjeg trenutka će čekati na vijesti o stanju povrijeđenog organizatora igre Chrisa Paula.

Paul, koji je vođa ekipe Houstona i jedna od najvažnijih karika D'Antonijevog lanca, povrijedio je koljeno na petoj utakmici i propustio šestu, koju je Golden State dobio na svom terenu.

D'Antoni je rekao da ljekarski tim radi sve što je moguće da košarkaša pripremi za odlučujući meč, ali da je povreda takve prirode da se do zadnjeg trenutka ne može reći sa sigurnošću da li će terapije uroditi plodom.

"Odluku o nastupu Paula ću donijeti tik prije utakmice. Šutnut će nekoliko lopti i vidjeti kako se osjeća i postoji li mogućnost da nastupi na sedmoj utakmici. Trenutno se oporavlja i odmara. Na terapiji je 24 sata dnevno", rekao je D'Antoni.

Paul (33) nastupa u svom prvom konferencijskom finalu, a povrijedio se u zadnjim sekundama pete utakmice koju je Houston dobio s 98:94.

Odlučujuća, sedma utakmice finala zapada će biti odigrana večeras u Houstonu. Pobjednik tog meča igrat će u finalu protiv ekipe Cleveland Cavaliersa, koja je sinoć u sedmoj utakmici izbacila Boston Celticse.