Povrijedio se
10

Curry: Važno je da ostanem pozitivan, ništa nas neće uzdrmati i udaljiti od cilja

Klix.ba
Stephen Curry (Foto: EPA-EFE)
Stephen Curry (Foto: EPA-EFE)
Košarkaš Golden Statea Stephen Curry kazao je da će svi problemi s kojima se aktuelni prvak trenutno susreće učiniti tim jačim kada počne play-off.

Jedan od najboljih NBA igrača istegao je medijalni ligament lijevog koljena u meču protiv Atlante, pa ja parket morao napustiti već u trećoj četvrtini, a prije toga ovaj košarkaš imao je problema sa skočnim zglobom.

"Na osnovu onoga što mi je rečeno, dovoljne su tri sedmice kako bi se odredilo gdje sam i dokle sam stigao sa oporavkom. Veoma važno je da mentalno ostanem pozitivan. Ipak, sve je ovo frustrirajuće. Radio sam naporno posljednjih nedjelja kako bi se mogao vratiti u završnici prvenstva", rekao je Curry.

Pored Curryja, Golden State ima problema sa povrijeđenim Klayom Thompsonom, Kevinom Durantom i Draymondom Greenom.

"Ništa od toga nas neće uzdrmati i udaljiti od konačnog cilja, a to je odbrana titule prvaka. Kada pogledamo na sve probleme koje smo imali, možemo i da se nasmijemo, jer su nas samo učinili jačim. Kako se momci budu vraćali, moći ćemo sve ovo da iskoristimo kao prednost", završio je Curry.

Golden State se nalazi na drugoj poziciji Zapadne konferencije nakon 73 odigrane utakmice, a oni imaju skor od 54 pobjede i 19 poraza.