NBA
7

Curry postigao 39 poena u pobjedi Golden Statea protiv Brooklyna

Piše: K. H.
Ekipa Golden Statea upisala je gostujuću pobjedu protiv Brooklyna rezultatm 118:111, a veoma važnu pobjedu na svom parketu upisali su i Los Angeles Lakersi.

Warriorsi su puno bolje otvorili meč protiv Netsa i već nakon prve četvrtine stvorili prednost od 12 poena razlike, da bi sredinom druge dionice igre aktuelni prvak kontrolisao prednost od 20 poena razlike i već tada je pobjednik bio poznat.

Netsi su malo boljom igrom u trećoj, a potom i četvrtoj četvrtini pokušali anulirati prednost Golden Statea, ali od prilaska na pet poena razlike u posljednjim minutama utakmice nisu mogli uraditi ništa više.

Najefikasniji igrač na meču bio je Stephen Curry koji je meč završio s 39 poena, dok je u poraženoj ekipi najviše poena postigao Allen Crabbe - 25.

Veoma važnu domaću pobjedu upisala je i ekipa LA Lakersa koja je slavila protiv Denvera. Od samog početka Lakersi su igrali dobro, a pred kraj prve četvrtine imali su i deset poena razlike, da bi još boljom igrom u drugoj četvrtini stigli do 20 poena s kojim su sve do posljednje dionice igre kontrolisali igru i rezultat, a na kraju upisali pobjedu rezultatom 127:109.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Randle koji je ubacio 24 poena, dok je u gostujućoj ekipi Harris ubacio 20 poena. Nikola Jokić je za 12 minuta na terenu ubacio šest poena, a on je u 18 minuti igre isključen s meča nakon rasprave sa sudijom.

Ostali rezultati:

Toronto - Washington 100:91

Miami - Indiana 95:120

Minnesota - Detroit 97:100

Phoenix - Chicago 113:105