Sjajan doček
157

Čudesnom Dirku Nowitzkom cijela dvorana rivala priredila ovacije

Piše: N. K.
Dirk Nowitzki (Foto: EPA-EFE)
Dirk Nowitzki (Foto: EPA-EFE)
Minula NBA noć pamtit će se po fantastičnom odnosu između Dirka Nowitzkog (40) i publike koja bodri protivnički Boston Celticse i koja očito nije zaboravila šta je sve legendarni Nijemac dosad uradio u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Celticsovi navijači svjesni da ga vjerovatno posljednji put imaju priliku uživo gledati pozdravili su Nowitzkog ovacijama kada je ulazio u igru, a kako je pitanje pobjednika bilo na vrijeme riješeno, počeli su i navijati za košarkaša Dallas Mavericksa.

Skandiralo se "Želimo Dirka!", a čak je bilo i kolektivno nerviranja cijele dvorane nakon što je posljednji šut promašio i ostao bez ubačenog poena.

Međutim, Nowitzki će ipak ostati upamćen kao igrač koji je poslije Kobeja Bryanta postigao najviše poena Celticsima gostujući sa svojim timom u Bostonu.

Rekorder NBA lige po broju uzastopnih sezona (21) koje je igrao u istom timu je definitivno svojim trudom i ponašanjem zaslužio ovakve ovacije i nestvarne scene iz Bostona.

Inače, Celticsi su slavili protiv Mavericksa rezultatom 114:93. Brown je bio najbolji kod domaćina s 21 poenom, dok je Barnes kod gostiju postigao 20. Slovenac Dončić imao je 19 poena i devet skokova.