Nezaustavljivi Slovenac
18

Čudesni Dončić izjednačio Jordanov rekord, protiv Pelicansa oduševio i Marjanović

N. K.
Luka Dončić (Foto: AFP)
Luka Dončić (Foto: AFP)
Košarkaši Mavericksa pobijedili su u Dallasu ekipu New Orleans Pelicansa uvjerljivim rezultatom 130:84 i tako stigli do petog uzastopnog trijumfa u NBA ligi.

Na početku meča obje ekipe su bile izjednačene te se nije činilo kako će Pelicansi tako očajno odigrati nastavak susreta. Gubili su samo tri poena nakon prve četvrtine, ali je do odlaska na odmor prednost porasla na 12 poena razlike.

Mavericksi su šuterski eksplodirali u trećoj dionici u kojoj su postigli čak 40 poena, a prednost je samo rasla do kraja meča pa je na kraju bilo +46 za domaće.

Najbolji u redovima pobjedničke ekipe bili su Luka Dončić i Boban Marjanović. Slovenska zvijezda je ubacila 26 poena, imala osam asistencija i šest skokova. Ujedno mu je ovo bila 18. uzastopna utakmica s najmanje 20 poena, pet skokova i pet asistencija, čime se izjednačio s Michaelom Jordanom i Oscarom Robertsonom, kao jedinim igračima u historiji s takvim nizom.

Marjanović je bio također odličan i ostvario double-double učinak od 15 poena i 16 skokova, dok je najraspoloženiji kod Pelicansa bio je Redick s 15 poena.

Dallas je drugi na Zapadnoj konferenciji NBA lige sa 16 pobjeda i šest poraza, odnosno četiri trijumfa manje od lidera Los Angeles Lakersa. New Orleans je na predzadnjoj poziciji s omjerom 6-17.

Tabela: