Ide mu od ruke
70

Čudesni Curry pogađa nemoguće i na golfu: Kralj trojki pogodio rupu iz prvog udarca

N. K.
Zvijezda Golden State Warriorsa Steph Curry zaigrao je na American Century Celebrity golf prvenstvu te se pokazao uspješnim i u ovom sportu.
Curry je jedan od najvećih košarkaša svih vremena, ali je i nevjerovatno vješt igrač golfa što je dokazao danas poslijepodne kada je uspio lopticu ubaciti u rupu iz prvog udarca.

Postoji nekoliko profesionalnih sportista koji se također bave golfom van sezone, ali za Curryja je to definitivno strast koju je doveo do velikih visina.

Njegova igra na terenu za golf je očito impresivna, ali Curry je također napravio mnogo za sam sport.

Naime, Curry je utemeljitelj Podcijenjenog (Underrated) Golf Toura koji nastoji pružiti jednakost, pristup i priliku studentima sportistima koji inače možda ne mogu igrati ovaj sport.

NBA zvijezda je zbog toga od PGA-a dobila priznanje ambasadora golfa za 2023. godinu.

Ovo je samo jedan od mnogih načina na koje je Curry koristio igru golf da pozitivno utječe na živote, odnosno na isti način na koji koristi košarku tokom svoje legendarne karijere.

Kao što je ranije spomenuto, mnogi sportisti također se bave golfom u svoje slobodno vrijeme, ali malo njih se može mjeriti s Curryjevim sposobnostima na golf terenu. Dokazao je to svojim današnjim pogotkom iz prvog pokušaja te ostavio fanove u čudu zbog njegovog nevjerovatnog udarca, baš kao što to čini u košarci.