NBA
8

Čudesan preokret LA Lakersa za šestu pobjedu, LeBron James nastavio dominaciju

K. H.
Ekipa Los Angeles Lakersa pobijedila je Chicago Bullse na gostujućem terenu rezultatom 118:112, što je šesta pobjeda ovog tima u sedam odigranih utakmica tekuće NBA sezone.

Lakersi su do pobjede stigli sjajnom igrom u posljednjoj dionici u kojoj su nadoknadili zaostatak od 13 poena, čime su još jednom pokazali da ove sezone imaju najveće moguće ambicije i da im se prošlogodišnji krah neće ponoviti.

Nakon prve četvrtine Chicago je imao prednost od 29:24, a do poluvremena Bullsi su zaigrali još bolje pa se na pauzu otišlo s prednošću domaćih od 17 poena. Kroz čitavu treću dionicu Chicago je imao dvocifrenu prednost, većinom u blizini razlike od 20 poena, ali im na kraju ni to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je sjajni LeBron James koji je ostvario triple-double učinak - 30 poena, 10 skokova i 11 asistencija, dok je u poraženom timu LaVine ubacio 26 poena i po sedam asistencija i skokova.

U ostalim mečevima, Charlotte je nakon produžetaka bio bolji od Indiane rezultatom 122:120, dok je Boston kao gost porazio Cleveland sa 119:113. Atlanta je na svom terenu pobijedila San Antonio rezultatom 108:100, dok je Oklahoma bila bolja od Orlanda sa 102:94.

U posljednjem meču, Denver je na svom terenu bio bolji od Miamija sa 109:89.