Pogodio za produžetke
20

Čudesan potez Jimmyja Butlera bi mogao obilježiti NBA sezonu

K. H.
Trenutak kada je Butler pogodio za produžetke (Foto: Screenshot/Youtube)
Trenutak kada je Butler pogodio za produžetke (Foto: Screenshot/Youtube)
Ekipa Miamija na krilima fantastičnog Jimmyja Butlera izbacila je Milwaukee iz play-offa NBA lige, a poen koji je ovaj košarkaš sinoć postigao za produžetke najbolji je pokazatelj čudesne igre koju je pružio u ovom duelu.

Butler je na prošloj utakmici odigrao jednu od najboljih partija u karijeri i sa 56 ubačenih poena, uključujući i šut za pobjedu, nosio je svoj tim do pobjede, no potez kojim je sinoć odveo meč u produžetke je nešto o čemu se se svakako još dugo pričati.

Dvije sekunde prije kraja, Butler je nakon asistencije iz auta dočekao loptu ispod obruča, a onda iz u skoku i to jednom rukom pogodio za 118:118 te meč odveo u produžetke. Dio krivice svakako ide i treneru Milwaukeaa Mikeu Budenholzeru, jer nije pozvao time-out na koji je imao pravo i nije organizovao svoju ekipu kako će igrati u odbrani.

Bilo kako bilo, Butler je još jednom pokazao da je riječ o fenomenalnom igraču, a protiv Milwaukeaa u play-offu u prosjeku je postizao 37,6 poena po meču uz 60 posto uspješnosti šuta iz igre.

Što se tiče Miamija, oni će u narednoj fazi igrati protiv New Yorka, a zanimljivo je i to da su postali tek šest osmoplasirana ekipa koja je u doigravanju prošla prvoplasiranu. Posljednji put kada je to viđeno bilo je 2012. godine kada je Philadelphia pobijedila Chicago.