Euroliga
3

CSKA u sjajnom meču bolja od Baskonije, Unicaja porazila Maccabi

Piše: K. H.
CSKA - Baskonia
Ekipa CSKA upisala je pobjedu na domaćem terenu u sjajnom meču protiv Baskonije rezultatom 93:86, a pobjede u 23. kolu košarkaške Eurolige upisale su i ekipe Fenerbahcea, Olympiakosa i Unicaje.

Baskonia je od početka zaigrala vrlo agresivno, pa tako u prvoj četvrtini dolaze do prednosti od deset poena razlike (21:11), da bi do kraja prve dionice rezultat na semaforu pokazivao prednost gostiju od 25:20.

CSKA je do poluvremena anulirala prednost gostiju koji su nakon prvih 20 minuta imali tri poena prednosti (49:46), a nakon neizvjesne treće četvrtine pitanje pobjednika odlučeno je u posljednjoj dionici gdje je CSKA na početku stigla do deset poena prednosti i do kraja nije bilo rezultatske neizvjenosti.

U domaćoj ekipi najefikasniji je bio Clyburn sa 19 poena, dok je kod gostiju najefikasniji bio Granger sa 26 ubačenih poena.

Fenerbahce je na domaćem terenu slavio protiv Milana rezultatom 89:70, a sigurnu domaću pobjedu upisao je i Olympioakos koji je na svom terenu porazio Valenciju rezultatom 80:70.

U posljednjem susretu dana Unicaja je svom parketu bila bolja od Maccabija iz Tel Aviva rezultatom 83:69.

Tabela: