Final Four Eurolige
0

CSKA-u produžetak i treće mjesto

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U dramatičnoj utakmici za treće mjesto ovogodišnje košarkaške Eurolige, moskovski je CSKA u dodatnom vremenu nadjačao beogradski Partizan i proslavio 90-88 pobjedu.

Sjajan je bio dvoboj jedne od najskupljih europskih ekipa i beogradskog kluba prevođenog taktičkim zamislima Duška Vujoševića. Krajnja izjednačenost kroz osnovni dio vremena manifestirala se i rezultatski (78-78), pa je oko 15.000 prisutnih u pariškoj Bercy dvorani gledalo produžetak utakmice.

Pogodio je za dodatno vrijeme Bo McCalebb probivši se u posljednjih pet sekundi od svog do suparničkog obruča položivši lijevom rukom. Jedno od dva slobodna bacanja prije toga promašio je za CSKA Viktor Hrjapa.

Nešto bolji uvod u dodatnom vremenu pripao je Partizanovoj ekipi koja je tricom Kecmana povela 81-78, a prednost držala sve do posljednje minute. Hrjapa je izjednačio na 86-86, a uz prekršaj Slavka Vraneša doveo Moskovljane i u minimalnu prednost. Rašićevom dvicom treće mjesto osmjehulo se Vujoševićevoj ekipi, međutim, američki playmaker J.R. Holden tricom pogađa pobjedu za CSKA. U preostale dvije sekunde vremena McCalebbov pokušaj za tri poena ostao je na obruču.

Blistao je u nedjelju Trajan Langdon. Odigrao je svaku sekundu utakmice i postigao 32 poena.

Dušan Kecman i Aleks Marić ubacili su po 15 za Partizan.