Euroliga
4

CSKA u Moskvi pobijedila Olympiakos, Fenerbahče bolji od Đedovićevog Bayerna

Piše: K. H.
CSKA - Olympiakos (Foto: EPA-EFE)
Ekipa CSKA pobijedila je Olympiakos na domaćem terenu u meču 5. kola košarkaške Eurolige rezultatom 69:65, a pobjede u današnjim mečevima upisale su i ekipe Baskonije i Fenerbahčea.

CSKA je u Moskvi do pobjede stigla zahvaljujući sjajnoj igri u trećoj četvrtini. Gosti iz Grčke imali su prednost od četiri poena na poluvremenu (33:35), ali je rezultatom 21:9 domaći tim slavio u trećoj četvrtini, što im je bilo dovoljno da osiguraju dovoljnu zalihu za ostvarivanje pobjede.

Rusku ekipu su do pobjede nosili Rodriguez sa 20 i Clybur sa 17 poena, dok je kod Olympiakosa najefikasniji bio Spanoulis koji je ubacio 16 poena.

Baskonia je na svom terenu upisala više nego zasluženu i sigurnu pobjedu protiv Darussafake, a konačni rezultat je glasio 82:56. Ključna je bila treća četvrtina u kojoj je domaći tim napravio 15 poena razlike, što je odlučilo današnjeg pobjednika.

Domaću pobjedu u sjajnom meču odigranom u Turskoj upisao je Fenerbahčke koji je rezultatom 88:84 porazio Bayern. Datome je u pobjedničkoj ekipi postigao 19 poena, a pratio ga je Vesely sa 16 ubačenih poena.

Nihad Đedović u gostujućoj ekipi postigao je devet poena, a imao je i četiri asistencije.

Tabela: