Euroliga
9

CSKA u derbiju bolji od Olympiakosa, Himki slavio u Istanbulu i ušao u play-off

Piše: E. B.
CSKA - Olympiakos
Današnjim utakmicama kompletirano je 27. kolo košarkaške Eurolige nakon kojeg je poznato šest od osam učesnika play-offa.

U derbiju kola CSKA je savladao Olympiakos rezultatom 89:81. Moskovljane su do pobjede vodili De Colo sa 25 i Higgins sa 14 poena, dok je na drugoj strani Printezis ubacio 24, a Spanoulis dodao 17 poena.

Himki je slavio u Istanbulu protiv Efesa rezultatom 85:73 i na taj način se plasirao u play-off. Rusku ekipu je, po običaju, predvodio Šved sa 16 poena i 8 asistencija, dok je u redovima Efesa bolji od ostalih bio Dunston sa 19 poena.

Baskonia je savladala Bamberg rezultatom 103:79 i na taj način je ostala u utrci sa Žalgirisom i Maccabijem za posljednja dva mjesta koja vode u play-off. Baskijsku ekipu je do pobjede vodio Granger sa 17 poena, a na drugoj strani istakao se Zisis sa isto toliko poena.

U utakmici bez rezultatskog značaja Unicaja i Barcelona su demonstrirale run and gun igru, a slavili su domaćini rezultatom 95:91. Najbolji kod Unicaje bio je Diez sa 21 poenom, a kod Barcelone Tomić sa poenom manje.

Tabela: