Euroliga
9

CSKA savladao Zvezdu, Navarro vodio Barcu do pobjede nad Himkijem

Piše: E. B.
CSKA - Crvena zvezda (Foto: EPA-EFE)
Večerašnjim susretima počelo je posljednje kolo ligaškog dijela Eurolige.

CSKA je u rezultatski nebitnoj utakmici savladao Crvenu zvezdu rezultatom 92:81. Moskovljane je predvodio Fridzon sa 20 poena, dok je na drugoj strani Dobrić ubacio 14 poena.

Fenerbahče je na svom terenu ugostio Unicaju, a nakon produžetka gosti su slavili rezultatom 99:91. Nedović je bio fantastičan u redovima pobjedničke ekipe sa 31 poenom, dok je Sloukas ubacio 26 poena za Fener.

Barcelona je nadigrala Himki rezultatom 86:82, a Navarro je u možda svojoj posljednjoj euroligaškoj utakmici predvodio domaću ekipu sa 17 poena. Kod Himkija Gill je ubacio 21 poen.

Posljednjeplasirani Efes je napravio veliko iznenađenje i savladao je Baskoniju u gostima rezultatom 81:79. Tursku ekipu do pobjede je vodio McCollum sa 21 poenom, dok je na drugoj strani centarski tandem Poirier-Šenegelija ubacio po 17 poena.

Panathinaikos je nakon produžetka slavio u gostima kod Milana rezultatom 96:95. Za grčku ekipu po 18 poena su postigli Calathes, James i Gist, a isti broj poena na drugoj strani ubacio je Gudaitis.

Tabela: