Euroliga
0

CSKA poveo s 2-0 protiv Partizana

Sarajevo-x.com
Košarkašima moskovskog CSKA, aktualnim pravima Evrope, nedostaje još jedna pobjeda kako bi se opet plasirali na Final Four Eurolige.

U drugom ogledu, također odigranom u Moskvi, pobijedili su s uvjerljivih 77-50 Partizan, kojeg su opet slomili jakom odbranom kakvu su prakticirali od početka utakmice.

U prvom ogledu je Partizan u prvih deset minuta zabio nevjerojatna 3 poena, a ovaj put su bili tek dvostruko bolji sa šest poena. Tada je već CSKA poveo 21-6, do kraja poluvremena je razlika porasla na 43-22 čime je mogućnost iznenađenja nestala s moskovskog parketa.

Drugo poluvrijeme je bilo lišeno rezultatske neizvjesnosti, ali su shodno svojim međusobnim igrama, ponovno, i jedni i drugi bili relativno neučinkoviti u napadu (posebno gosti iz Beograda).

Najbolji igrač utakmice bio je Slovenac Erazem Lorbek koji je za CSKA postigao 21 poen uz sedam skokova. Morris i Šiškauskas su dodali po 11, dok je hrvatski reprezentativac Zoran Planinić završio utakmicu sa 5 poena, jednim skokom, asistencijom i izgubljenom loptom. Pogodio je jednu tricu (od dva šuta), te je pogodio dva od četiri slobodna bacanja.

Kod Partizana je zadovoljio tek Stephane Lasme sa 15 poena i pet skokova.

Sljedećoj utakmici, u utorak 31. marta, domaćin je Parizan.

Euroliga, četvrtfinale, druga utakmica:

CSKA - Partizan 77-50 (2-0 u seriji)