Košarka
16

Crvena zvezda prvi finalista ABA lige

Klix.ba
Foto: Kurir
Foto: Kurir
Košarkaši Crvene zvezde su prvi finalisti regionalne ABA lige. Večeras su u Laktašima savladali Radnički iz Kragujevca sa minimalnom razlikom (79:78).

Zvezda je bolje otvorila meč. Raško Katić je upisao prve poene za svoj tim, ali se prva četvrtina završila u korist Radničkog koji je imao sedam poena prednosti (27:20). Crveno-bijeli su do kraja poluvremena okrenuli igru u svoju korist, pa su na pauzu otišli sa tri poena prednosti (37:35).

U nastavku susreta je Radnički je bio bolji, ali nakratko. Bojan Krstović je trojkom otvorio drugo poluvrijeme. No, treća dionica je završena minimalnom prednošću Zvezde (62:60).

Na početku zadnje dionice Zvezda prvo dolazi do maksimalnih devet poena prednosti (69:60), ali Stiven Marković je prekinuo seriju crveno-bijelih trojkom i tako smanjio rezultat na 69:64.

Samo 40 sekundi do kraja rezultat je bio izjednačen (78:78). Dramatična završnica ipak je donijela više sreće Zvezdi koja je sa minimalnom prednošću izborila prolaz dalje. Konačan rezultat je bio 79:78.

Najefikasniji košarkaši susreta bili Aleksandar Ćapin iz redova Radničkog sa 25 poena te Ratko Katić sa 22 i Boris Savović sa 18 iz redova Crvene zvezde.

Polufinale ABA lige

Crvena zvezda - Radnički 79:78

Susret Partizan - Igokea počinje u 21 sat.