Odlična predstava susjeda
2

Crnogorski košarkaši bili na pragu čuda protiv SAD-a, ali na kraju su ipak doživjeli poraz

D. P.
Sjajna predstava Crnogoraca (Foto: EPA-EFE)
Sjajna predstava Crnogoraca (Foto: EPA-EFE)
Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država uspjela je u neočekivanom trileru savladati Crnu Goru rezultatom 85:73. Iako to možda rezultat ne govori, Crnogorci su do posljednje dvije minute bili u igri za veliku pobjedu.

Danas je počela druga faza Svjetskog prvenstva u košarci, a već u prvom duelu vidjeli smo veliko iznenađenje i pobjedu Italije nad Srbijom rezultatom 78:76. Zamalo da se isto ponovi, samo još veća senzacija, u duelu Crne Gore i SAD-a.

Prvi favorit turnira i nepobjedljiva selekcija SAD-a imala je zaostatak za sjajnim Crnogorcima tokom većeg dijela utakmice.

Crnogorci su tokom cijele prve četvrtine imali prednost, ispustili je na startu druge, a onda na poluvrijeme otišli s plus jedan (38:37).

Nije se našim susjedima dogodio pad ni u trećoj četvrtini. Uslijedile su dramatične minute u kojima su Amerikanci imali manju prednost, ali nisu se mogli odlijepiti rezultatski prvenstveno zbog sjajne partije Nikole Vučevića, koji je rano došao do double-double učinka.

Tek malo veću razliku SAD pravi sredinom posljednje četvrtine kada dolazi do plus sedam (71:64). Tu je meč i odlučen te NBA zvijezde dolaze do četvrte pobjede na ovom Svjetskom prvenstvu u isto toliko odigranih mečeva.

Anthony Edwards je u pobjedničkom timu postigao 15 poena, a po 10 je dodao trio Bridges, Haliburton i Reaves. Kod Crnogoraca sjajan je bio Nikola Vučević sa 16 poena i 15 skokova.

U još jednom meču odigranom danas Njemačka je rezultatom 94:69 savladala Gruziju gdje je opravdala ulogu apsolutnog favorita.

Tabela:

Standings provided by Sofascore