Mandat od četiri godine
44

Čolanu istekao ugovor, Košarkaški savez BiH raspisao konkurs za generalnog sekretara

K. H.
Amer Čolan (Foto: I. L./Klix.ba)
Amer Čolan (Foto: I. L./Klix.ba)
Nakon što je Ameru Čolanu istekao ugovor sa Košarkaškim savezom BiH, krovna kuća bh. košarke raspisala je novi konkurs za izbor generalnog sekretara.

Poziv je objavljen na službenoj stranici Košarkaškog saveza BiH, a kako se navodi, raspisuje se konkurs za mandat u periodu od četiri godine. Saznajemo da će se i Čolan, dosadašnji generalni sekretar Saveza, opet kandidovati za ovu poziciju.

Kandidati kao uslove trebaju dostaviti dokaz o stručnoj spremi, najmanje pet godina radnog iskustva na istim ili sličnim pozicijama, visok stepen poznavanja engleskog jezika i poznavanje rada na računaru.

Također, u aplikaciji su dužni dostaviti biografiju, dokaz o adekvatnom radom iskustvu, o poznavanju stranog jezika, o poznavanju rada na računaru, dokaz o državljastvu BiH, dokaz o prebivališti (CIPS) i uvjerejne nadležnog organa da se ne vodi krivični postupak.

Poseban uslov je da kandidat mora dostaviti dokument u pisanoj formi, a koji sadrži plan i program rada KS BiH od četiri godine i viziju razvoja košarke u našoj državi, također u periodu od četiri godine.

"Kandidat koji bude izabran na ovom konkursu dužan je dostaviti uvjerenje nadležnog organa o nekažnjavanju, najkasnije u roku od 15 (petnaest) dana od dana dostave obavještenja o izboru kandidata. Ukoliko kandidat ne dostavi traženo uvjerenje u gore navedenom roku, na njegovu poziciju će biti izabran prvi sljedeći kandidat sa rang liste. Svi navedeni dokumenti moraju biti ovjerene kopije, s tim što se od kandidata može tražiti dostavljanje na uvid originalnih dokumenata. Kandidati koji zadovolje kriterije će biti pozvani na razgovor uz komisijsku provjeru njihovih sposobnosti. Provjera radnih sposobnosti kandidata vrši se usmenim intervjuom, praktičnom provjerom znanja i putem testiranja", navodi se na stranici.

Konkurs ostaje otvoren 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja u sredstvima javnog informisanja.

Također, KS BiH je raspisao i konkurs za izbor revizorske kuće koja će izvršiti reviziju finansijskih izvještaja Saveza i to u periodu od 2018. do 2022. godine te od 2010. do 2018. godine.

"Zadatak revizorske kuće je da izvrši reviziju finansijskih izvještaja shodno važećim propisima i međunarodnim računovodstvenim standardima i standardima revizije, sačini izvještaj o izvršenoj reviziji i izrazi mišljenje o tim izvještajima", navodi se.