NBA play-off
10

Clippersi srušili Warriorse uprkos Durantovih 45 poena, Rocketsi u drugoj rundi

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Los Angeles Clippersi su još jednom napravili veliko iznenađenje budući da su savladali Golden State Warriorse u gostima rezultatom 129:121 i tako su smanjili na 3-2 u pobjedama u prvoj rundi play-offa zapadne konferencije NBA.

Bio je to pravi šuterski obračun u prve tri četvrtine, a nakon što su Warriorsi vodili poslije prve četvrtine uslijedio je preokret sjajnih gostiju koji su uoči posljednje četvrtine imali 10 poena prednosti. Domaći nisu uspjeli nametnuti svoj ritam do kraja meča pa su Clippersi slavili šokantnu pobjedu.

Najefikasniji kod pobjednika bio je izvanredni Louis Williams s 33 poena (12-19 iz igre), uz četiri skoka i 10 asistencija.

Kevin Durant predvodio je Warriorse ubacivši lični rekord u play-offu s 45 poena (14-26 iz igre), uz po šest skokova i asistencija.

Houston Rocketsi su kod kuće savladali Utah Jazz rezultatom 100:93 i tako su se uz 4-1 u pobjedama plasirali u drugu rundu play-offa na Zapadu.

Najefikasniji kod Rocketsa bio je James Harden sa 26 poena (10-26), uz po šest skokova i asistencija i čak četiri rampe.