NBA
8

Cleveland u finalu Istoka, Boston i Washington te San Antonio i Houston izjednačeni

Piše: D. B.
Cleveland Cavaliersi su izborili plasman u finale Istočne konferencije, dok su u polufinalu Zapada Boston Celticsi i Washington Wizardsi te San Antonio Spursi i Houston Rocketsi izjednačeni.

Cavaliersi su sinoć upisali četvrtu pobjedu zaredom protiv Toronto Raptorsa, a ovog puta je bilo sedam poena razlike, rezultat je glasio 109:102. Do pobjede vrijedne plasmana u finale Istoka predvodio ih je LeBron James s 36 poena, dok je najviše za Raptorse, ukupno 23, ubacio Serge Ibaka.

U drugom polufinalu Istoka Washington Wizardsi su upisali drugu pobjedu protiv Boston Celticsa, tako da je sada rezultat u seriji izjednačen i glasi 2:2. Sinoć je bilo 20 poena razlike za Wizardse koji su slavili trijumf 121:102. Bradley Beal je ubacio 29 poena, a sa 19 poena je Isiah Thomas bio najefikasniji košarkaš Celticsa.

Kada je riječ o polufinalu Zapadne konferencije, Houston Rocketsi su savladali San Antonio Spurse rezultatom 125:104 te su izjednačili rezultat u polufinalnoj seriji na 2:2. Najbolji u ekipi Houstona bio je James Harden s 28 poena, a za Spurse je 17 ubacio Jonathan Simmons.