Košarka
0

Cleveland poveo 2:0, Utah izjednačila

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Najbolja ekipa NBA lige u prvom dijelu sezone Cleveland Cavaliersi pobijedila je Chicago Bullse 112:102, te povela 2:0 u prvom krugu play-offa najjače košarkaške lige na svijetu.

Još jednu sjajnu utakmicu odigrao je LeBron James, koji je postigao 40 koševa (uz samo 7 promašaja iz igre), te dodao 7 skokova. Kod Chicaga najbolji je bio centar Joakim Noah s 25 koševa i 13 skokova.

Treća i četvrta utakmica serije igraju se u četvrtak i nedjelju u Chicagu.

U drugoj sinoćnjoj utakmici Utah Jazz je na gostovanju kod Denver Nuggetsa došao do pobjede 114:111 i tako izjednačio rezultat u seriji na 1:1.

Iako bez dva svoja najiskusnija igrača Andreja Kirilenka (propustio utakmicu zbog prehlade) i Mehmeta Okura, koji će zbog povrede ahilove tetive propustiti ostatak sezone, Utaha je u završnici utakmice uspjela okrenuti rezultat, nakon što je u trećem periodu igre gubila s 14 koševa razlike, i doći do važne gostujuće pobjede.

Jazzere su do pobjede predvodili Deron Williams (33 poena, 14 asistencija) i Carlos Boozer (20 poena, 15 skokova), dok je u redovima Denvera najbolji bio Carmelo Anthony s 32 koša. Chauncey Billups ubacio je 17 poena i dodao 11 asistencija, no promašio je zadnji šut koji je mogao odvesti utakmicu u produžetak.

Sljedeće dvije utakmice u petak i nedjelju igraju se u Salt Lake Cityju.

Istočna konferencija:

Cleveland Cavaliers (1) - Chicago Bulls (8) 112:102 (Cleveland vodi 2:0 u seriji na četiri pobjede)

Zapadna konferencija:

Denver Nuggets (4) - Utah Jazz (5) 111:114 (rezultat u seriji na četiri pobjede je izjednačen 1:1)

NBA