ABA liga
0

Cibona pala protiv Partizana nakon produžetka

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U susretu 19. kola regionalne ABA lige Cibona je na svom parketu poražena od beogradskog Partizana, ali tek nakon produžetka. Bilo je 83-77 za srbijanski sastav.

"Vukovi" su u vrlo izjednačenoj utakmici na kraju ipak upisali poraz iako su imali posljednji napad u regularnom dijelu utakmice za pobjedu. Partizan je dobio prvu četvrtinu (18-13), Cibona drugu (19-13), pa Partizan opet treću (23-20), da bi se u posljednju minutu utakmice ušlo s minimalnom prednošću Cibone (68-67).

Tada je beogradski sastav imao čak tri napada zahvaljujući napadačkim skokovima i odbijanju lopte u aut od Ciboninih igrača. Na kraju je čudnom sudijskom odlukom Milan Mačvan dobio priliku sa linije slobodnih bacanja dovesti svoju ekipu u prednost, ali je promašio prvo, a pogodio drugo za izjednačenje 17 sekundi prije kraja.

El-Amin Khalid preuzeo je posljednji napad na sebe, dobro izvrtio svog čuvara, ali je iz vrlo teškog šuta pogodio prvi obruč i utakmica je otišla u produžetak.

Tamo je na parketu postojala samo jedna ekipa, što zbog neiskustva i grešaka Cibone, što zbog nekih kontroverznih sudijskih odluka. Beograđani su u dodatnih pet minuta ubacili 15, a Cibona samo devet poena.

Ovom pobjedom Partizan je učvrstio mjesto među prve četiri ekipe koje nakon 26 odigranih kola idu na završni turnir, dok je ta kombinacija sada za Cibonu slabo izgledna. 

ABA liga, 19. kolo:

Cibona - Partizan 77-83 (produžetak) Krka - Budućnost (kasnije) Radnički - Olimpija (kasnije)

Redoslijed: 1. Maccabi Tel-Aviv 18-1, 2. Cedevita 15-4, 3. Partizan 15-6, 4. Budućnost 13-6..., 6. Cibona 11-10...