Dueli u 17 i 19:30 sati
24

Cibona i Budućnost danas igraju finale turnira "Mirza Delibašić", Bosna i Široki za treće mjesto

E. B.
Košarkaši Cibone i Budućnosti danas će igrati finale turnira "Mirza Delibašić", dok će se Bosna Meridian i Široki boriti za treće mjesto.

Jučer su u polufinalnim duelima Cibona i Budućnost slavili protiv Bosne (84:69) i Širokog (72:68), a današnjim duelima će biti završeno 16. izdanje turnira koji se igra u čast najvećeg bosanskohercegovačkog sportiste u historiji.

Današnji program će biti pomalo neuobičajen s obzirom da će se najprije igrati finalni susret, a podom utakmica za treće mjesto.

Naime, prvobitno je planirano da se susret za treće mjesto igra u 17, a finale u 20 sati, no organizator turnira Udruženje "Mirza Delibašić-Kinđe" je izašao u susret Ciboni i Budućnosti.

Naime, s obzirom na činjenicu da će finale Kinđetovog turnira igrati gosti iz Podgorice i Zagreba, odlučeno je da se finalna utakmica odigra danas u 17 sati u Dvorani 1 KJP "Skenderija". Razlog ovakve promjene u rasporedu je razumijevanje za delegacije Budućnosti i Cibone koje, nakon finalne utakmice, čeka duži put kući. Stoga su organizatori odlučili da im omoguće da na taj put ranije krenu.

Susret za treće mjesto u kojem će se sastati stari rivali Bosna i Široki će tako zatvoriti turnir utakmicom u 19:30 sati.

Ulaz na obje današnje utakmice će biti besplatan.