NBA All-Star vikend
0

Chuck bolji od Shaqa, Faried najefikasniji igrač

Totalsport
Kenneth Faried
Kenneth Faried
Noćas (noć s petka na subotu) je u Houstonu započeo 62. NBA All-Star vikend utakmicom nadolazećih zvijezda, u kojoj je sa 163-135 uspješnija bila Chuckova ekipa.

I drugu godinu zaredom bivše košarkaške zvijezde NBA lige Shaquille O'Neal i Charles Barkley kao generalni menadžeri biraju svoju ekipu, koja se sastoji od novajlija i igrača druge godine. Dakle, već drugu godinu zaredom ne igra se više susret između igrača koji igraju svoju prvu NBA sezonu i onih koji igraju drugu, već je to zanimljiviji meč između ekipa nazvane po trenerima - Shaq i Chuck!

Ove je godine Charles Barkley očito bolje birao svoje igrače, koji su sa spomenutih 163-135 nadigrali ekipu Shaqa. Krilni centar Denver Nuggetsa Kenneth Faried bio je najefikasniji igrač Chuckove ekipe, a ujedno i cijelog susreta, te je stoga proglašen i najkorisnijim igračem (MVP).

Faried je za 22 i po minute na parketu ubacio 40 poena, upisao 10 skokova i dvije asistencije. Iz igre je šutirao 18-22, te je čak ubacio i jednu tricu. Doduše, posljednjih osam koševa bila su zakucavanja u posljednje dvije minute kada su se obje odbrane naizmjenično micale da najbolji "zakucavači" predstave gledaocima svoje "letačke" sposobnosti.

S druge je strane Kyrie Irving bio sjajan s 32 koša, te po šest skokova i asistencija, no s obzirom da je njegova ekipa poražena, nije odbranio naslov MVP-ja iz prošle sezone. Uz Irving sjajan je bio i njegov kolega iz Cleveland Cavaliersa Dion Waiters, koji je ubacio 23 koša, te nekoliko puta sjajno zakucao.

Obje su ekipe ispucale po 32 trice, a ekipa Chucka je bila daleko uspješnija. Pogodila je 17, a ekipa Shaq svega devet trica. Ukupno gledajući Chuckova ekipa pogodila je 69 od 108 lopti iz igre, a Shaqova 60 od 97. Zanimljivo, Chuckovi momci nadskakali su Shaqove 51-24, među kojima nijedan igrač nije imao dvocifreni broj skokova!

U noći sa subote na nedjelju na rasporedu su tradicionalna takmičenja u vještini baratanja s loptom (Skill Challenge), zakucavanju i pogađanju trica. U nedjelju je na rasporedu naiščekivanija utakmica vikenda između najboljih igrača Istoka i Zapada.

NBA All-Star vikend, Houston, utakmica nadolazećih zvijezda:

Ekipa Chuck - EkipaShaq 163-135 (Faried 40k, 10s, 2a, Thomas 20k, 10a, 5s / Irving 32k, 6s, 6a, Waiters 23k)

 

NBA