NBA doigravanje
0

Chicago izjednačio protiv Bostona

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon čak dva produžetka košarkaši Chicaga su pobijedili aktualne prvake Boston Celticse 121-118, te su time Bullsi poravnali rezultat u seriji prvog kruga doigravanja na 2-2.

Tri od četiri utakmice u ovoj seriji su se odlučivale u posljednjem napadu, a nakon utakmice s jednim produžetkom (prva u Bostonu u kojoj je pobijedio Chicago), Bullsi su još jednom bili bolji. S tim da se ovaj put igralo deset minuta dodanoga vremena.

Obje ekipe su propuštale priliku slaviti i prije drugog produžetka. U regularnom vremenu se spasio Boston, odnosno, Ray Allen je ubacio tricu za izjednačenje 96-96 devet sekundi prije kraja. Nakon toga je Rose promašio sa zvukom sirene pobjedu.

U prvom produžetku je stalnu prednost imao Boston, ali je Ben Gordon pogodio također tricu četiri sekunde prije kraja, nakon čega je, pak, Rondo imao šut za pobjedu Bostona, ali niti on nije bio precizan.

U drugom produžetku je mlin otišao na stranu Chicaga koji je dvadeset sekundi prije kraja imao velikih 119-115. No, tada Paul Pierce pogađa tricu za smanjenje na 119-118, a nakon što je Salmons pogodio oba slobodna bacanja za 121-118 Boston je propustio priliku odvesti utakmicu u novu dramatiku produžetka.

Derrick Rose, najbolji novak godine, je odigrao sjajnu utakmicu, te je upisao 23 poena, 11 skokova i devet asistencija. Gordon je dodao 22 poena, a Salmons 20. Kod Bostona su najbolji bili Rajon Rondo s "triple-double" učinkom (25 poena, po 11 skokova i asistencija), dok je Pierce dodao 29, a Allen 28 poena.

Peta utakmica se igra u utorak u Bostonu.

NBA doigravanje, prvi krug:

Chicago - Boston 121-118, nakon dva produžetka (Rose 23p, 11s, 9a, Gordon 22p, 6s / Rondo 25p, 11s, 11a)

rezultat u seriji: 2-2

NBA