Dejan Parežanin
0

"Četvrtfinale Kupa je nagrada za ovosezonsko zalaganje"

FENA
Dejan Parežanin (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Dejan Parežanin (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Završnica košarkaškog Kupa Bosne i Hercegovine igra se sutra u Širokom Brijegu.

U prvom polufinalnom susretu u 18 sati sastaju se Čapljina i Bosna, a u 21 sat Igokea i Široki.

Sarajevska Bosna brani prošlogodišnju titulu, a trener Dejan Parežanin neće moći računati na povrijeđene Zimića i Buzu.

Na današnjoj konferenciji za medije Parežanin je izjavio da je nastup u četvrtfinalu Kupa mladoj ekipi Bosne nagrada za ovosezonsko zalaganje, ali i dodatna motivacija za nadolazeće izazove.

On međutim smatra da je osvajanje Kupa BiH ove sezone za Bosnu mnogo teži posao nego prošle, ali da je bez obzira na ishod utakmica u Širokom Brijegu za njegov tim najbitnije sticanje iskustva.

"U Kupu nema popravnog, a naši protivnici su kvalitetne ekipe. Čapljina je već pokazala snagu u prvenstvu, tako da nam protiv njih sigurno neće biti lako iako smo ih već jednom savladali ove sezone. Bez obzira na ishod susreta, nama je najbitnije da damo svoj maksimum", objasnio je Parežanin.

Bosnin krilni igrač Filip Krušlin se nada ulasku u finale gdje bi "studenti" odmjerili snage s jednom od trenutno najjačih ekipa u BiH - Širokim ili Igokeom, ali ne odbacuje mogućnost iznenađenja što nije rijetkost u kup takmičenjima.

"Bitno je da damo sve od sebe i pokušamo ući u finale. Igokea i Široki su trenutno nejkvalitenije ekipe u BiH, ali u kupovima često pobjede ekipe koje nisu favoriti", kazao je on.

Finale Kupa BiH je na rasporedu je u nedjelju u 17 sati