Košarka
22

Košarkaši Čelika savladali Široki rezultatom 91:82

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Košarkaši Čelika večeras su u okviru 8. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine za muškarce u Gradskoj areni u Zenici pred oko 500 gledalaca porazili ekipu Širokog rezultatom 91:82.

Košarkaši Čelika nakon veoma turbulentnog perioda loših igara i ostavke trenera, večeras u zeničkoj Areni sjajnom igrom savladali najtrofejniji bh. tim Široki iz Širokog Brijega.

Zeničani su već u prvoj dionici utakmice imali prednost od +14 (16:2), ali gosti su uspjeli to smanjiti sjajnim šutevima Novačića, pa su prvu četvrtinu priveli kraju rezultatom 21:15. U drugoj četvrtini snage na parketu su bile izjednačene. Gosti su imali više sreće pa su uspjeli postići koš više nego domaći, ali na pauzu su ipak otišli sa zaostatkom od pet koševa pri rezultatu 40:35.

U trećoj četvrtini domaćini su ponovo briljirali na terenu. Predvođeni koševima Mikića, Opačka i Damjanovića košarkaši Čelika povećali su svoju prednost na +9 (65:56). U posljednjoj četvrtini obje ekipe su pokazale kvalitet, ali Zeničani su uspjeli ostati na +9 te na kraju slavili sa 91:82.

Najefikasniji u redovima Čelika bili su Opačak sa 30, Avidbegović sa 19 i Mikić sa 18 ubačenih koševa, dok su kod ekipe Širokog Katić i Novačić ubacili po 23 poena.