Košarka
2

Čelik i Celje u finalu 5. memorijalnog turnira "Amna Fazlić"

Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Gradskoj areni u Zenici danas je otvoren 5. međunarodni memorijalni turnir "Amna Fazlić" na kojem su učešće uzele košarkašice iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Memorijalni turnir u znak sjećanja na tragično preminulu košarkašicu Čelika i juniorsku reprezentativku Bosne i Hercegovine Amne Fazlić, otvorile su košarkašice Athlete Celje i Budućnosti Vulcano. Košarkašice Celja su na kraju utakmice slavili rezultatom 91:83 te tako postale prvi finalist memorijala.

U toku ceremonije otvorenja turnira učesnice memorijala su minutom šutnje ili učenjem Fatihe odale počast tragično preminuloj košarkašici Amni Fazlić, nakon čega je uslijedilo igranje i druge polufinalne utakmice u kojoj su se sastale košarkašice Čelika i Medveščaka.

Zeničanke su na kraju susreta slavile sa 66:58 (16:13, 19:12, 10:20, 21:13), te se plasirale u finale memorijalnog turnira gdje će sutra sa početkom od 16 sati u finalu snage odmjeriti sa ekipom Celja.

Najefikasnije košarkašice Čelika u večerašnjem susretu bile su Aida Kalušić sa 16, te Aldijana Iriškić sa 15 koševa, dok su kod Medveščaka najviše koševa upisale Tikvić (14) i Borović (12).

U utakmici za treće mjesto koja će biti odigrana sutra sa početkom od 14 sati, snage će odmjeriti košarkašice Budućnosti i Medveščaka.