Košarka
0

Cedevita protiv velikog Fenerbahcea upisala svoju najveću pobjedu u Euroligi, četiri poena Muse

Piše: O. T.
Foto: Euroliga
Foto: Euroliga
U 12. kolu grupe E Top 16 faze Eurolige Cedevita je u Zagrebu pregazila veliki Fenerbache rezultatom 89:59.

Tim Veljka Mršića tako je upisao svoju najveću pobjedu otkako nastupa u Euroligi, dok je ovo bio najveći poraz Fenerbahcea od sezone 2012/13. kada ih je na 39 razlike "zaledila" Barcelona. No, div iz Istanbula je mnogo ranije osigurao plasman u četvrtfinale gdje će putovati sa prvog mjesta.

Cedevita je na poluvremenu imala 14 poena razlike kada je bilo 44:30, a do kraja je razlika porasla na 30 poena i konačnih 89:59.

Arapović i Bilan sa 18, odnosno 15 poena predvodili su Cedevitu za koju je četiri poena ubacio i bh. dragulj Džanan Musa. Bh. reprezentativac Nemanja Gordić nije nastupio u ovom meču. Za Fener 11 poena ubacio je Udoh.

Anadolu Efes je na domaćem parketu rezultatom 87:67 slavio protiv Unicaje. Šarić je ubacio 17 poena, a na drugoj strani sa 12 poena najbolji strijelac bio je Nelson.

Tabela grupe E:

U grupi F Khimky je u gostima savladao Žalgiris (76:71) i ostavio ga na dnu tabele. Ulanovas je sa 17 poena bio najbolji strijlac litvanskog tima, dok je Rice sa istim brojem poena predvodio goste.

Domaću pobjedu upisao je Olympiakos koji je rezultatom 99:84 savladao Real Madrid koji je u veoma teškoj situaciji i ima vrlo male šanse za plasmanom u četvrtfinale. Mantzaris sa 19 i Spanoulis sa 18 poena predvodili su grčki tim, a za Real najviše poena ubacili su Lull i Rives, obojica po 17.

Tabela grupe F: