ABA liga
67

Cedevita izjednačila protiv Budućnosti, Musi uručena prestižna nagrada

Piše: K. H.
Košarkaši Cedevite savladali su Budućnost u Zagrebu u drugoj polufinalnoj utakmici ABA lige rezultatom 82:75 čime su poravnali ukupni rezultat na 1:1 i putnik u finale će se saznati nakon majstorice.

Gosti su nešto bolje otvorili meč, a sredinom prve četvrtine imali su maksimalnu prednost od sedam poena razlike (17:10) da bi do isteka prve dionice Cedevita preokrenula i nakon prvih deset minuta rezultat je glasio 23:17 za domaći tim.

Cedevita je u sjajnom ritmu nastavila igrati drugu četvrtinu, a već na početku su stigli do prednosti od čak 15 poena razlike (32:17), a do poluvremena hrvatski tim je zadržao dvocifrenu prednost (44:33) i sa sigurnom prednošću su otišli na odmor.

Cedevita je u nastavku mirno kontrolisala prednost, a prava drama uslijedila je u samom finišu kada Budućnost dolazi na samo pet poena zaostatka, ali domaći tim je iskusno je odbranio stečenu prednost i stigao je do pobjede.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Nichols koji je ubacio 25 poena, dok je Džanan Musa meč završio sa samo pet poena. Andrija Stipanović za 25 minuta provedenih na terenu ubacio je četiri poena.

Kod Budućnosti, najefikasniji je bio Gibson sa 20 poena, a 12 je ubacio bh. reprezentativac Nemanja Gordić.

Prije početka utakmice, mladom bh. košarkašu Džananu Musi uručena je nagrada za najboljeg mladog igrača u ovoj sezoni.

Foto: KK Cedevita/ABA liga
Foto: KK Cedevita/ABA liga

Musa je ovu nagradu dobio po izboru trenera, navijača i komisije ABA lige, a on je imao čak 64 posto glasova.

U drugom meču, Mornar je savladao Crvenu zvezdu i također je izborio majstoricu koja će se sljedeće sedmice igrati u Beogradu.