Košarka
0

Cavsi upisali 60. pobjedu u sezoni

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Prevođeni možda i najboljim košarkašem današnjice LeBronom Jamesom, Cleveland Cavaliersi su upisali i 12. uzastopnu pobjedu. Ovaj puta bolji su bili od domaćih Dallas Mavericksa 102-74.

Iako ga šut i nije najbolje služio (9/22) James je ponovno bio raspoložen za igru, pa je susret okončao s 24 koša, 12 asistencija i šest skokova u 31 minuti provedenoj u igri. Osim što je na parket bacio domaću momčad, pošlo mu je to za rukom i sa sucem utakmice. Naime, nakon jedne napadačke akcije koju je pokušao okončati Mo Williams (22 poena), James se krenuo vraćati u obranu, kada se sudario s kroiteljem pravde koji je stajao uz aut liniju.

  • Kada mi se netko nađe na putu, ja ga srušim - nasmijao se James na situaciju iz treće četvrtine.

Malo je toga bilo smiješno Dallasovim košarkašima koji su samo prvu četvrtinu izgledali kao momčad koja može do pobjede. Nakon što su taj period igre riješili s 30-20 u svoju korist na terenu je postojala samo jedna momčad, pa i ne čudi gotovo 30 razlike za sastav s najboljim omjerom u NBA ligi.

Dirk Nowitzki je ubacio 20 poena za Mavse, kod kojih je Jason Kidd dodao devet poena, sedam skokova i osam asistencija.

Bila je ovo 60. pobjeda Cavsa u 73. utakmici osnovnog dijela sezone. Njom su postali tek 61 prva momčad koja će doigravanje dočekati s 60 ili više pobjeda.

NBA liga, nedjelja:

Dallas Mavericks - Cleveland Cavaliers 74-102 (Nowitzki 20p, 7s / James 24p, 6s, 12a, Williams 22p, 5a)

NBA