NBA doigravanje
0

Cavsi bez problema do 2-0

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Još jednu laganu pobjedu upisala je ekipa Cleveland Cavaliersa u polufinalu doigravanja Istoka u NBA ligi. Ovaj puta bilo je 105-85 protiv Atlanta Hawksa.

Time je omjerom najbolja ekipa lige došla do druge pobjede u seriji koja se igra na četiri utakmice. Za prolazak u finale konferencije bit će im potrebne još dvije utakmice, a sljedeću priliku imat će u subotu kada će status domaćina imati Hawksi u Philips Areni, gdje su ove sezone ostvarili omjer 31-10. Jedna od pobjeda bila je i protiv moćnih Cavsa koji su na savršenih 6-0 od kada je započelo doigravanje.

Ne samo da niti jednom nisu posrnuli, već su LeBron James i društvo u svim utakmicama slavili pobjedu s dvocifrenim brojem koševa razlike, što je do sada za rukom pošlo tek Indiana Pacersima 2004. godine.

Pobjeda u Quicken Loans Areni ni ovaj put nije dolazila u pitanje, upitna je bila tek razlika kojom će domaćin slaviti, a nakon što su Hawksima prepustili zadnju četvrtinu (30-20) ona je zaokružena na dvadeset koševa.

Kao i obično, zablistao je James s 27 poena, tri skoka, pet asistencija i četiri osvojene lopte za 31 minutu provedenu na parketu. Uz dojmljiv 9/14 šut valja naglasiti da najkorisniji košarkaš osnovnog dijela lige nije zabilježio niti jednu izgubljenu loptu. Dodajmo da su Hawksi limitirani na 35 posto preciznosti iz igre, te da Joe Johnson nije odigrao posljednju četvrtinu zbog uganuća gležnja. Izgledno je da neće morati pauzirati...

NBA doigravanje, polufinale:

Istočna konferencija

Cleveland Cavaliers (1) - Atlanta Hawks (4) 105-85 (James 27p, 3s, 5a, Varejao 12p, 8s, 4bl / Evans 16p, 3s, 4a)

Cleveland vodi 2-0 u seriji