Shaquille O'Neal
0

"Čast mi je bila doći u Boston, sad idemo po naslov"

Totalsport
Shaquille O'Neal (Foto: Reuters)
Shaquille O'Neal (Foto: Reuters)
Službena potvrda potpisa za Boston Celticse nekad nezaustavljivog košarkaša pod obručima NBA lige, a danas još uvijek korisnog Shaquillea O'Neala, stigla je sa službenih internetskih stranica trofejnog kluba.

Kao i obično u ovakvim situacijama, svi detalji ugovora ostali su sakriveni.

"Ne dodaje se igrač njegova kalibra svaki dan u tim. Njegova historija govori sama za sebe, a mi vjerujemo da će se sjajno uklopiti u naš roster", kazao je Danny Ainge, direktor kluba.

Još 1996. godine, kada mu je bilo samo 24, O'Neal je uvršten među 50 najboljih košarkaša svih vremena. Bio je najmlađi u tom izboru koji je kasnije potvrđen s četiri prstena NBA prvaka, 15 All-Star utakmica (tri puta MVP)... i rijetko viđenom dominacijom u reketu.

"Čast mi je što sam došao ovdje. Igrao sam protiv Paula (Pierce), Raya (Allen), Kevina (Garnett), Rajona (Rondo) i Jermainea (O'Neal) dugi niz godina, a sjajno je to što ću ih sada zvati saigračima. Jedva čekam da krenemo u lov po naslov", kazao je prvi izbor drafta iz 1992. godine čiji su prosjeci karijere 24.1 poena, 11.0 skokova i 2.3 blokade po utakmici.

O'Neal je peti strijelac NBA lige svih vremena (28.255 koševa) i njen četrnaesti skakač (12.921). 

NBA