Košarkaš Portlanda
10

Carmelo Anthony: Jordan jeste najbolji, ali zašto ne možemo reći da su to i Kobe i LeBron?

F. Z.
Anthony, James i Bryant (Foto: EPA-EFE)
Anthony, James i Bryant (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je emitovan dokumentarni serijal "The Last Dance" počela je vječna rasprava o tome ko je najbolji košarkaš svih vremena, a Carmelo Anthony smatra kako je to Michael Jordan, ali da ne treba umanjivati ni rezultate drugih.

Anthony kaže kako su rasprave o tome ko je najbolji svih vremena odlične za navijače, ali da on ne voli govoriti o tome, iako je na kraju priznao da je i za njega najbolji Jordan.

"Ne volim te rasprave. Kažem to zbog toga što svaki put kada počnemo to raditi zaboravimo cijeniti ono što imamo ispred nas. Svaki put kada krenu ovakve usporedbe, bilo da je u pitanju stara ili nova škola pitam se zašto ne možemo cijeniti svakoga zbog onoga što je uradio u svojoj karijeri", rekao je Anthony i dodao:

"Znate, MJ je najveći svih vremena. On je najveći. Svi to znamo i svi se s tim slažemo. Zašto to ne možemo reći, ali u isto vrijeme odati poštovanje LeBronu? Zašto ne možemo reći da je Jordan bio veliki, da je LeBron veliki i da je Kobe bio veliki. Nije nam dozvoljeno da to kažemo danas jer je uvijek 'ovo ili ono'. Naše društvo je jednostavno takvo - moraš izabrati jednog."