Basket.ba special br.5
0

VIDEO / Čapljina se priključila vrhu, Široki čeka borba za opstanak

Klix.ba
Najbolji bh. košarkaši i košarkašice odigrali su proteklog vikenda nekoliko vrlo zanimljivih mečeva. Na rasporedu je bilo 17. kolo Lige 12 za košarkaše, dok su dame igrale utakmice 13. kola.

Poziciju lidera na tabeli zadržala je Mladost iz Mrkonjić Grada iako su neočekivano poraženi od Kaknja. Veliku priliku da preuzme vodstvo propustila je Bosna porazom u Višegradu, dok je slabe rezultate konkurenata odlično iskoristila Čapljina poravnavši se s njima na vrhu tabele.

Kod dama nije bilo mnogo iznenađenja, Jedinstvo je slavilo protiv Željezničara u jednom od najboljih mečeva ove sezone, dok su igračice Brčko Distrikta bez mnogo problema nadigrale Banoviće

Reprezentativci naše zemlje odigrali su poprilično skromne partije u nekoliko proteklih dana. Dobra forma i dalje prati nezadrživog Nihada Đedovića, dok Mirza Teletović uglavnom sjedi na klupi bez šanse za ozbiljniji učinak na terenu.

Selektora Petrovića zabrinula je povreda Ognjena Kuzmića, ali bi mladi centar vrlo brzo trebao da se vrati na parket.

Široki je porazom u Podgorici ponovo došao u tešku situaciju u borbi za opstanak u regionalnoj ligi, dok su košarkašice Čelika, Mladog Krajišnika i Slobode, svoje nastupe u regionalnoj ženskoj košarkaškoj ligi, okončale solidnim plasmanom u sredinu tabele.

Gost specijala bio je Amin Hot, najbolji košarkaš Vogošće i najkorisniji igrač Lige 12, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.