Najbolji strijelac
55

Čampara za Klix.ba: Mogao sam ponuditi puno više, ali umor je učinio svoje

Piše: N. Kustura
Foto: FIBA
Foto: FIBA
Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine zaustavljena je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Slovačkoj, osvojivši u konačnici osmo mjesto. Ipak, vođa našeg tima Sani Čampara ponio je kući dva naslova. Bio je najbolji strijelac turnira s 21 poenom u prosjeku, a našao se i u idealnoj petorci.

"Iskreno, svojim nastupom ne mogu reći da nisam zadovoljan, ali isto tako ne mogu reći ni da sam zadovoljan. Znam da sam mogao puno više, ali umor je učinio svoje", počeo je razgovor Čampara za portal Klix.ba.

Mladi košarkaš se osvrnuo na nastup reprezentacije i probleme koje su ih zadesili.

Uska klupa

"Ponosan sam na ovu ekipu, pogotovo jer smo imali problema za vrijeme priprema te izostanke važnih igrača. Napravili smo dobar posao sigurno, ali sam isto tako siguran da je moglo i bolje. Mislim da smo dostigli maksimum s obzirom na našu rotaciju. Sve ekipe koje su bile u vrhu imale su široku klupu te samim tim bile dosta odmornije za razliku od nas", pojasnio je Čampara nešto lošiju igru naše selekcije kako se turnir primicao kraju.

Najbolji strijelac ovogodišnjeg turnira bio je dio zlatne kadetske generacije bh. košarkaša, koja je 2015. na Evropskom prvenstvu u Litvaniji osvojila prvo mjesto.

"Najveća razlika između te dvije reprezentacije je izostanak tri ili četiri veoma važna igrača. Znamo svi da bi druga priča bila da smo u punom sastavu, ali takva nam je bila situacija", istakao je Čampara te se kratko dotakao i seniorske reprezentacije BiH.

Klupska karijera

"Mislim da imaju dobru situaciju i da mogu pobijediti svaku ekipu ako budu timski igrali".

Čampara je košarkaš slavnog Real Madrida, a o svojoj sudbini u kraljevskom klubu još ništa ne zna.

"Nisam htio da ulazim u priče dok sam na Evropskom prvenstvu. Sada kada je to okončano, mogu se posvetiti klupskoj košarci i planovima gdje ću igrati naredne sezone", rekao je Čampara za kraj razgovora.