Košarka
18

Čampara, Talić i Antunović poručuju: Spremni smo za Španiju

Klix.ba
Sani Čampara šutira u meču protiv Finske (Foto: FIBA)
Sani Čampara šutira u meču protiv Finske (Foto: FIBA)
Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je protiv Finske u susretu razigravanja za plasman od petog do osmog mjesta na Eurobasketu u Turskoj čime je zakazala meč sa Španijom. Pobjednik tog meča izborit će plasman na Svjetskom prvenstvu naredne godine, a naši igrači vjeruju da će BiH izaći kao pobjednik.

Finsku smo savladali rezultatom 95:72, a svoj put na ovom Eurobasketu okončat ćemo sutra, kada ćemo igrati protiv Španije. To će biti susret za peto mjesto na prvenstvu, a to mjesto znači i plasman na naredno U19 Svjetsko prvenstvo koje će se održati u egipatskom Kairu od 1. do 9. jula 2017. godine. Susret protiv Španije na rasporedu je sutra od 14:15 sati.

Playmaker našeg tima Sani Čampara kazao je da smo zasluženo savladali Finsku te da je ekipa spremna i za meč protiv Španije.

"Ušli smo jako u utakmicu i to nam je donijelo rezultat. Nismo potcijenili protivnika. Znamo da je Finska jedan od nezgodnih protivnika. Igrali smo najjače što možemo i zasluženo smo slavili. Spremni smo za Španiju, to je jedna od najjačih reprezentacija, ne samo u košarci nego u svakom sportu, ali mislim da ćemo uspjeti obezbijediti plasman na Svjetsko prvenstvo", poručuje Čampara.

Darko Talić je protiv Finske ubacio 13 poena. On poručuje da se ekipa uspjela vratiti nakon što je jučer poražena od Francuske u četvrtfinalu.

"Uspjeli smo se dignuti nakon jučerašnjeg poraza i smirene glave smo odigrali utakmicu. Ispunili smo sve zadatke i sada slijedi Španija protiv koje želimo ispuniti cilj, a to je plasman na Svjetsko prvenstvo što mislim da možemo uraditi", rekao je Talić.

Sandro Antunović je svjestan da je Španija vrlo opasan protivnik, ali vjeruje da naš tim uz poštivanje plana koji iznese selektor Josip Pandža može doći do pobjede i plasmana na Svjetsko prvenstvo.

"Vrlo jaka utakmicu na početku. Kasnije smo uhvatili ritam i prelomiti utakmicu. Španija je uvijek vrlo jaka. Ove godine imaju mnogo jakih pojedinaca. Važno je da ispoštujemo naš plan i ono što nam selektor kaže te eventualno doći do pobjede", kazao je Antunović.