Košarka
0

Bukva o košarkašima: Ovim momcima moramo osigurati normalne uslove za razvoj

FENA
Sejo Bukva (Foto: FENA)
Sejo Bukva (Foto: FENA)
Proslavljeni bosanskohercegovački košarkaš Sejo Bukva, aktuelni predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo čestitao je kadetskim košarkaškim reprezentativcima Bosne i Hercegovine koji su osvojili naslov prvaka Evrope na prvenstvu u Litvaniji.

Pozvao je institucije u Bosni i Hercegovini da stanu iza ove reprezentacije, kako bi mladi bh. igrači imali kvalitetne uslove za razvoj.

"Mislim da je to jedna reprezentacija sastavljena od vrlo talentovanih momaka od kojih u budućnosti možemo očekivati seniorsku medalju. Svi se trebamo potruditi da ovim momcima napravimo normalne uslove za razvoj i to će nam se vratiti", kazao je Bukva.

Bivši centar Bosne osnivač je košarkaškog kluba Koš, u kojem je afirmaciju stekao Džanan Musa i odakle je prešao u redove Cedevite iz Zagreba.

"Musa je dijete koje je sa 13 godina došlo u Sarajevo iz Bihaća, bio je dio moje porodice, dio mene. Drago mi je što je uspio jer znam kakav je borac i ovo je jedna nagrada za njega. MVP Evropskog prvenstva nije mala stvar. Toliko talentovanih momaka radi možda i u boljim uslovima, a on se izborio svojom upornošću, talentom, željom i voljom da napravi nešto", kazao je Bukva.

Poslije utakmice sa Španijom, kaže, pustio je suzu jer je znao šta ta pobjeda znači.

"Znam koliko Španija ulaže, a mi smo tu Španiju dva puta pobijedili. Žao mi je što im ne mogu obezbijediti još bolje uslove, ali ću se potruditi u granicama svojih mogućnosti, jer sam čovjek iz sporta, da im obezbijedim što bolje uslove za razvoj", dodao je Sejo Bukva.