Spašavanje situacije
25

Bukva o izboru novog selektora: Pregovaramo s Jasminom Repešom, ali je vremena malo

Piše: K. H.
Sejo Bukva (Foto: N. G./Klix.ba)
Sejo Bukva (Foto: N. G./Klix.ba)
Predsjednik Košarkaškog saveza BiH Sejo Bukva kazao je u razgovoru za Klix.ba da se trenutno vode pregovori s Jasminom Repešom oko eventualnog preuzimanja košarkaške reprezentacije BiH.

Naš tim je četiri dana prije okupljanja koje je zakazano za ponedjeljak ostalo bez selektora Mensura Bajramovića koji je trebao zamijeniti Duška Vujoševića, ali je u međuvremenu dobio ponudu iz Hong Konga koju nije mogao odbiti, pa je pozicija selektora za predstojeće dvije utakmice ostala prazna.

Košarkaški savez BiH ubrzano radi na pronalasku najboljeg moguće opcije, a trenutno se vode pregovori s Jasminom Repešom.

"Razgovori su otvoreni, pregovaramo sa Jasminom Repešom i to nije tajna. Postoji obostrana želja, ali vremena je jako malo, već do ponedjeljka moramo imati selektora. Repeša je pokazao volju i želju za dolazak i uključivanje u rad, međutim, on također ima već ranije dogovorene stvari koje mora obaviti, a potrebno se i usaglasiti oko tačnih obaveza nas prema njemu i da li se one mogu ispuniti. U narednih dan ili dva ćemo znati kakav je njegov status, donijet ćemo odluku i vidjeti da li ćemo početi pregovore s drugim selektorom. Za sada, čekamo da vidimo možemo li se usaglasiti sa gospodinom Repešom", kazao je Bukva za Klix.ba.

Bukva je rekao da bi Repeša bio dobra dugoročna opcija, ali da se još uvijek o tome ne može govoriti i da puno toga zavisi od zdravstvene situacije Duška Vujoševića.

"Gospodin Vujošević je rekao da bi Repeša bio odlična dugoročna opcija, ali vidjet ćemo još šta će biti. S Vujoševićem smo imali izuzetno korektan odnos, mislim da je on bio odlično rješenje, ali najbitnije je da vidimo kako ćemo prevazići ovaj prvi ciklus koji je u septembru i koji nas brzo očekuje, nakon čega ćemo donijeti konačnu odluku", dodao je Bukva.

Naš tim prvu utakmicu igrat će 13. septembra u Finskoj, a drugi meč zakazan je za 16. septembra u Sarajevu protiv Češke Republike.