Euroliga
88

Budućnost na krilima fenomenalnih Gordića i Clarka u posljednjim sekundama srušila CSKA

Piše: E. B.
Nemanja Gordić (Foto: KK Budućnost)
Nemanja Gordić (Foto: KK Budućnost)
Košarkaši Budućnosti napravili su veliku senzaciju slavivši protiv CSKA rezultatom 93:92 u devetom kolu Eurolige.

Moskovljani su u Podgorici vodili većim dijelom susreta, no prvak ABA lige je uspio u drugom poluvremenu preokrenuti rezultat, a potom u dramatičnom finišu u posljednjim sekundama stići do velike pobjede.

Danilo Nikolić je postigao pobjedonosne poene četiri sekunde prije kraja, a posljednji šut na meču imao je Cory Higgins koji je promašio preko ruke s istekom vremena.

Nemanja Gordić je bio maestralan sa 17 poena i 7 asistencija, a imao je veliku pomoć u Earlu Clarku koji je upisao 18 poena.

Moskovlajnima nije pomogla ni sjajna partija Nanda De Coloa (19 poena, 6 asistencija).

A šta tek reći za Panathinaikos kojem nije pomoglo ni 33 poena Keitha Langforda? Iskusni Amerikanac je briljirao na gostovanju u Vitoriji, no na kraju je Baskonija slavila rezultatom 86:77.

Šest košarkaša domaće ekipe postiglo je dvocifren broj poena, a najviše je ubacio Tornike Shengelia (16 poena, 7 skokova, 7 asistencija).

Himki je slavio na gostovanju kod Žalgirisa sa 84:83, a ruski tim je predvodio, naravno, Aleksej Šved (25 poena, 10 asistencija). Brandon Davies je postigao 23 poena u redovima poražene ekipe.

U posljednjoj utakmici devetog kola Barcelona je savladala Milano rezultatom 90:80 (Heurtel 20 - James 19).