NBA liga
0

Bryant protiv O'Neala opet na Božić

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U utorak je objavljen raspored za novu sezonu NBA lige. Posdebno je zanimljivo da će se Kobe Bryant, lider aktualnih prvaka LA Lakersa, susresti s klubom svog bivšeg suigrača Shaquillea O'Neala u božićnoj večeri 25. decembra.

Te će večeri LA Lakersi ugostiti Cleveland Cavalierse, kojima se krajem juna priključio i 37-godišnji Shaquille O'Neal. Otkad su Bryant i O'Neal prekinuli svoje partnerstvo u LA Lakersima, ovo će biti već četvrti puta u pet godina da se na Božić susreću na suprotnim stranama.

O'Neal će prvu utakmicu sezone sa svojim novim suigračem LeBronom Jamesom u momčadi Clevelanda odigrati 27. avgusta protiv Boston Celticsa. Lakersi će iste večeri, 27. avgusta, zaključiti program od četiri utakmice na otvorenju nove sezone NBA lige dvobojem protiv gradskih rivala Clippersa.

Momčad Orlando Magica, prošlogodišnjeg finalista NBA lige, svoju će avanturu u novoj NBA sezoni započeti 28. avgusta na domaćem parketu protiv Philadephije. Magic će gostovati kod Lakersa 18. januara sljedeće godine, a biti im domaćin 7. marta. Orlando će također igrati na Božić, i to pred svojim navijačima protiv Boston Celticsa.