Košarka
0

Bryant prelazi u Virtus za platu od 6,7 miliona dolara?

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Slavni talijanski košarkaški klub, bolonjski Virtus, spreman je ponuditi Kobeu Bryantu jednogodišnji ugovor s opcijom prekida u trenutku završetka štrajka u NBA ligi.

Za Associated Press tu je informaciju potvrdio Massimo Faraoni, generalni menadžer bolonjskog kluba, dodavši je da je na videokonferenciji objedinio predsjednika kluba Claudija Sabatinija, Bryantovog agenta Roba Pelinku i vodeće ljude iz kompanije Solar, klupskog sponzora čije je ime tokom prošle sezone klub nosio, i čije bi financije trebale biti ključne pri akviziciji.

Mediji pretpostavljaju da je riječ o godišnjoj plaći od 6,7 miliona dolara.

Virtus je Bryantu ponudio četiri ugovorne opcije, koje se kreću od jednogodišnje, preko jedno odnosno dvomjesečne saradnje, pa sve do plaćanja po odigranoj utakmici. Prošle sedmice u talijanskim se medijima pojavila informacija da bi Bryant bio plaćen 739.640 dolara po svakoj domaćoj odigranoj utakmici.

Predsjednik Claudio Sabatini u petak je potvrdio za SkySport24 da Bryant želi isključivo jednogodišnji ugovor, te da klubu sad predstoji pokušati skupiti novac.

Tom je prilikom Sabatini potvrdio da očekuje odgovor od Luciana Capicchionija, menadžera 34-godišnjega argentinskog košarkaša San Antonio Spursa Emanuela Ginobilija, glede Argentinčevog povratka u klub s kojim je 2001. godine postao evropski prvak.