Košarka
0

Bryant nakon ubačenih 38 poena: To gledate 20 godina, zašto ste impresionirani?

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Prije deset godina Kobe Bryant je ubacio 81 poen protiv Toronto Raptorsa koje je s klupe predvodio Sam Mitchell. Isti je trener vodio Minnesotu u prethodnom meču tog tima koji je poražen od Lakersa rezultatom 119:115. Junak je bio Kobe Bryant.

Otkako je "uništio" njegov Toronto, Mitchell izbjegava pričati o tom meču, ali i o Bryantu. Ipak, nakon što je Bryant s ubačenih 38 poena potopio još jedan tim koji predvodi Mitchell, pitanja i odgovori postali su neizbježni.

"Možete li me pitati nešto drugo? Mislim da sam to pitanje odgovarao dovoljno puta tokom proteklih pet godina. Mrzim ga. Još malo i više ga nikada neću vidjeti", kazao je iznervirani Mitchell.

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Kobe Bryant mirno je reagovao na riječi trenera Minnesote. Jedino se pitao zašto je čudno što je ubacio 38 poena.

"Hvala ti što me mrziš. To cijenim", kazao je Bryant Mithellu, a onda je govorio o svom učinku: "Ovo gledate već 20 prokletih godina. Čime ste imresionirani?"

Nakon utakmice uslijedili su hvalospjevi Bryantovih saigrača, ali i protivničkih igrača. Njegov timski kolega D'Angelo Russell kazao je: "To je bio samo još jedan Mamba trenutak koji je dodao u kolekciju. Trebao bi postojati muzej za njegove Mamba trenutke."

Ništa manje pohvale nije uputio ni drugi kolega Julius Randle. "Neki njegovi šutevi su kao 'kako si to napravio'", riječi su Randlea, dok je igrač Minnesote Ricky Rubio jednostavno objasnio: "Kada ostarim, pričat ću djeci da sam igrao protiv Kobea."